Veelgestelde vragen

Waarom de NEN Fotowedstrijd

In 2016 bestond NEN 100 jaar, een ware mijlpaal in de geschiedenis van normalisatie in Nederland. Ter ere van dit jubileum organiseerde NEN in 2016 voor de eerste keer de fotowedstrijd ‘Normen van de toekomst’. Hierdoor brengen we onder de aandacht dat normen overal zijn. In 2017 geven we hier een vervolg aan, dit keer met het achterliggende thema ‘Normen van de toekomst’.

Wie kan er mee doen?

Deelname aan deze actie staat open voor alle amateurfotografen woonachtig in Nederland, met uitzondering van medewerkers van NEN.

Tot wanneer loopt de NEN Fotowedstrijd 2017?

Je kunt foto’s inzenden (max twee per persoon) van 22 mei tot en met 15 september 2017.

Wat voor foto kan ik uploaden?

Het thema van deze fotowedstrijd is ‘Normen van de toekomst’. Normen zijn er voor vele onderwerpen, producten en diensten, dus je kunt van bijna alles wel een foto insturen. Toch moet je duidelijk maken wat de link is tussen jouw foto en het thema, dus vertel ons ook welke norm wij kunnen zien op jouw foto, vermeld het normnummer en/of het normalisatie-onderwerp in de bestandnaam van jouw foto en het daartoe bestemde invoerveld.

De foto dient als JPG-bestand in hoge resolutie te worden aangeleverd en de grootte van de foto's dient minimaal 3 MB en maximaal 8 MB.

Foto's zonder vermelding van een norm in de titel en foto’s waar geen correct normnummer bij vermeld staat, dingen niet mee naar de prijzen. Let er dus op dat je een correct normnummer vermeldt die bij je foto past! Inspiratie nodig voor normen? Kijk op nen.nl.

Vergeet niet in de bestandsnaam van jouw foto het normnummer en het onderwerp te vermelden, zodat voor de jury duidelijk is om welke norm het gaat, bijvoorbeeld NEN-EN 14604 - rookmelders" of "NTA 8055 - Internet rond en in de woning" of "NEN-EN-IEC 60598 - Straatverlichting".

Wie zit in er de vakjury?

De vakjury bestaat uit Jappe van der Zwan (Business Unit Manager Standards Products & Services, NEN), Nicole Stolk (Grafisch ontwerper, Buro Eigen) en Herman Zonderland (Fotograaf, Herman Zonderland Fotografie.

Hoe lang duurt het tot mijn foto online wordt geplaatst?

Jouw foto staat direct online en mensen kunnen hier direct op stemmen. Foto's die niet binnen het thema vallen of foto's die aanstootgevend zijn bijvoorbeeld, kunnen verwijderd worden.

Kan ik meerdere foto's plaatsen?

Per persoon kun je maximaal twee foto’s plaatsen.

Hoe kan ik stemmen op de foto'?

Alle bezoekers van de NEN fotowedstrijd ‘Normen van de toekomst’ kunnen op de ingezonden foto’s stemmen. Per IP-adres kan maar 1 stem per foto uitgebracht worden. Wel kan er op meerdere foto's gestemd worden.

Meer inzendingen

Stem op een inzending, of stuur zelf je mooiste foto in en maak kans op een prijs.

Thuisvacinatie (NEN 9001)
Marianne Scholten
NEN-EN 14372:2002 | Artikelen voor zuigelingen en peuters - Eetgerei en voedingsartikelen
Ron Meijer
NEN-EN 16261-3 2013 - Pyrotechnische artikelen - Vuurwerk
Ed Slagboom
Smart parking - 75 lux - NEN-EN 12464-1:2011
Barbara Apfl
11 ISO 12311:2013 (Cor. 2013-11)
Joep van Rheenen
NEN 1001 selfie met man en kind. Liefde zonder grenzen.
Judy Van den Broek
NEN1010-722-2015-10 Laadinrichting electrische voertuigen
Alie Ipema
Veiligheid op het water
Ans van Schijndel
ISO 100 Zonsondergang Emmeloord
Lennart Zwaan
NEN 3322 verkeerslantaarns
Gerard van Dijck